, ,

Test: Din klimatpåverkan!

IVL Svenska Miljöinstitutet släpper en ny version av klimatkontot. Den nya tjänsten speglar hur dagens konsumtion påverkar vårt klimat. Testa din klimatpåverkan direkt online och se vad du kan göra för att förbättra dina avtryck. 

I den nya versionen kan man även logga in och spara sina resultat för att på så sätt kunna jämföra sig från år till år. Klimatkontot upplyser dig bland annat om hur dina resvanor och matval påverkar klimatet. Den nya versionen är framtagen i samarbete med Naturvårdsverket.

För att man ska göra hållbara val är det viktigt att bli uppmärksam på vad den egna livsstilen har för påverkan på klimatet. Här är Klimatkontot tänkt att fungera som ett hjälpmedel. Det ger också vägledning och information vad man kan göra för att minska sin påverkan.

Det är viktigt att bli medveten om vilka miljöeffekter som den egna konsumtionen har. Då har man möjlighet att göra mer hållbara val, men förutsättningarna måste finnas på plats. Det måste vara lätt att göra rätt. Vid jobbresor måste det finnas infrastruktur som är bra för att man ska ställa bilen, och i stället cykla eller gå till jobbet.

 

Testen hittar du här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 18 =