, ,

Mount Malmö-Eksploria

Idén med Mount Malmö är att skapa ett unikt besöksmål med starka upplevelser av natur, kultur, vetenskap och sport i kreativ samverkan. Anläggningen ska placeras i Malmö i det stora kalkbrottet, som på så sätt kan öppnas upp och bli en tillgång för besökare från alla håll. Hela anläggningen ska vara klimatneutral och drivas på ett hållbart sätt i samklang med den unika omgivande miljön. 

Mount Malmö erbjuder världens största skidanläggning inomhus med 65 000 snötäckta kvadratmeter, motsvarande cirka tio fotbollsplaner (tre gånger större än den i Dubai). Den 40 meter höga inomhusklippan blir en unik attraktion för regionen, såväl för de som klättrar som för åskådarna. Förutom alla olika aktiviteter och upplevelser finns det hotell, restauranger, kaféer med mera.

Genom att vara en del av Mount Malmö realiserar Eksploria den ursprungliga idén om att skapa en besöksattraktion med klimat, miljö och hållbarhet som grund. Vi vill göra människor i alla åldrar medvetna om de utmaningar som planeten står inför. Bästa sättet att nå fram med detta budskap är att erbjuda underhållande, spännande och inspirerande upplevelser, som berör människor. Och det absolut viktigaste är att övertyga människor om att det finns hopp och att var och en kan göra skillnad. Att ge länkar till handling.

Eksplorias del i anläggningen innehåller bland annat Planetkollen som presenterar aktuell information om jordens tillstånd, i vissa fall i realtid. Här kan man se hur jorden mår i olika delar av världen. Domteatern visar 5D-film, det vill säga 3D-film kombinerad med andra upplevelser som vatten, rörelse/vibrationer och lukt, vilket utmanar alla sinnen i en omtumlande totalupplevelse. Experimentverkstan är en interaktiv miljö, där man kan testa sina kunskaper och sin kreativitet. Här får man experimentera och skaffa ökade kunskaper om hur fysikaliska och kemiska processer påverkar det dagliga livet. Här visas även vetenskapens senaste landvinningar och hur de påverkar våra liv.

Du kan läsa mer om projektet och framför allt följa projektet på facebook.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − elva =