, ,

Lidl är först i Danmark med att helt upphöra med plastpåsar

Som första stormarknadskedja i Danmark fasar Lidl nu ut plastkassar från alla butiker under 2018. Det betyder 10 miljoner färre plastpåsar motsvarande 300 ton plast. 

Istället kan kunderna att hitta så kallade FSC-certifierade papperspåsar på hyllorna vid kassan. Lidl säljer redan en tygpåse i ekologisk bomull för cirka 20 danska kronor

Det är just kundernas efterfrågan, som Lidl försöker gå till mötes, säger Tina Kaysen CSR Manager på Lidl Danmark.

”Vi upplever att våra kunder är mycket informerade om debatten om plast och letar efter alternativ till plastpåsar. De har kontaktat både våra butiker, på Facebook och i vår kundtjänst. Så därför har vi beslutat att gå hela vägen ”, säger Tina Kaysen.

Det har under de senaste åren fokuserats på plast i naturen och i haven. Samtidigt är man hos Lidl också medveten om att även papperspåsar innebär föroreningar.

”Det är tydligt att papperspåsar också har  en miljöpåverkan när de produceras, men papperspåsar bryts snabbt ner i naturen, och det är vad vi fokuserar på. Vi vill inte ha plast i naturen, som förstör djurliv, och därför erbjuder vi redan nu en tygkasse som är nedbrytbar för att bidra till en lösning på problemet ”, säger Tina Kaysen.

Läs mer i Berlingske Tidende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + elva =