, ,

H&M blir medlem i WWF:s globala klimatprogram

H&M går nu med i Climate Savers, WWFs klimatprogram som engagerar företag att minska sin klimatpåverkan. Samtidigt släpper H&M en ny klimatstrategi, där WWF stöttat företaget att sätta ambitiösa kort- och långsiktiga mål för att ta itu med sin klimatpåverkan längs hela värdekedjan – från leverantörer, till transporter, till butiker och kunder.

– Att bedriva klimatarbete är inte längre bara avgörande för miljön, det är också affärskritiskt. Företag blir alltmer medvetna om sin miljöpåverkan men också om vilka risker och konsekvenser ett svagt miljöarbete kan ha för affärerna. Det är därför bolag vågar ta kliv framåt och sätta djärva mål för sitt klimatarbete. H&Ms nya klimatmål sätter en helt ny standard för textilbranschen och förhoppningsvis får det fler företag att följa efter, säger Daniel Robertsson, ansvarig för Världsnaturfonden WWF:s företagssamarbeten.

  • Climate Savers åtaganden och H&Ms klimatmål i korthet:
    Minska utsläppen i scope 1 (företagets direkta utsläpp) & scope 2 (företagets indirekta utsläpp) med 85% till 2020 jämfört med 2014.
  • Minska energiförbrukningen i snitt per kvadratmeter och öppettider i H&Ms alla butiker med 25% 2030, jämfört med förbrukningen 2016.
  • Skala upp sitt klimatpolitiska engagemang – H&M ska aktivt arbeta för att påverka och stärka klimatpolicys på global och regional nivå.
  • Anta vetenskapligt baserade klimatmål. Det innebär att säkerställa att alla klimatmål är helt i linje med vad vetenskapen säger är nödvändigt för att klara de globala klimatmålen.
  • Uppnå en klimatneutral leverantörskedja i led 1 och 2 år 2030 – Det innebär att H&M ska stötta sina närmaste leverantörer att ha nettonoll i klimatutsläpp.
  • Uppnå en klimatpositiv värdekedja senast 2040 – Då ska H&M minska mer utsläpp av växthusgaser än vad värdekedjan avger, och därmed ha positiv inverkan på klimatet.

Läs mer om detta på WWF:s hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 4 =