, ,

Danske statsministern har lanserat ett globalt initiativ för klimatet

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dagarna lanserat ett nytt globalt initiativ som heter P4G, vilket kommer att främja konkreta lösningar för att uppnå de globala målen och klimatavtalet från Paris.

Danmark har haft huvudrollen bakom etableringen av P4G, som även inkluderar Chile, Etiopien, Kenya, Mexiko, Sydkorea och Vietnam. Länderna kommer att samarbeta med industrin för att göra en synlig skillnad vad gäller de globala målen och Parisavtalet genom att utveckla nya partnerskap och lösningar i så många länder som möjligt.

Chiles president Michelle Bachelet och ett antal ministrar och företagsledare deltar i lanseringen, som ägde rum i New York vid FN: s generalförsamlings öppnande häromdagen. I lanseringen deltar också Kina, Colombia och Indonesien. Liksom C40-nätverket bestående av 91 globala storstadsområden, vilka tillsammans står för en fjärdedel av världens BNP.

Statsministern säger: ”Vi behöver alla göra mer för att ta det ansvar som vi har för världens befolkningar och kommande generationer. Vi måste göra mycket mer för att nå de globala målen och skicka en tydlig signal. Obligatoriskt samarbete och partnerskap är vägen framåt.

P4G är en ny global allians av länder som vill ta ledningen och stärka företagens roll när det gäller att uppnå de globala målen. Vi måste utveckla mycket mer partnerskap mellan regeringar, städer, företag, investerare och det civila samhället. Tillväxt och de globala målen kan helt enkelt gå hand i hand. Vi måste arbeta tillsammans på nya sätt om vi ska göra vår planet till en bättre plats att leva på. Och det ska vi göra.”

Läs mer om detta på den danska regeringens hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 − 1 =