, ,

Amerikanska klimatflyktingar kan fly inåt land

– After the flood

Befolkningen i amerikanska städer i inlandet kommer att förändras drastiskt om förutsägelserna om havsnivå stiger så mycket som man tror till år 2100, visar ny rapport.

Om vi fortsätter att bränna allt större volymer fossilt bränsle, då kan den dramatiska höjningen av havsnivån resultera i att uppemot 13 miljoner amerikanska medborgare blir klimatflyktingar och flyttar inåt landet – många av dem till Atlanta, Houston och Phoenix.

Den senaste studien, i Nature Climate Change, bygger på en tidigare bedömning av vad som kan hända i 319 amerikanska kustområden om havsnivån stiger 1,8 meter runt år 2100.

Bakgrunden till studien var att man befarar ökad havsnivå i många kuststäder. Detta brukar vanligtvis hanteras som ett problem för just kuststäderna men om folk är tvingade att lämna sina hem så måste invånarna ta vägen någonstans. Denna förflyttning kommer därför att påverka alla dom områden som klimatflyktingarna tar sig till. Mathew Hauer, på Department of Geography, University of Georgia har därför tittat på vad som händer och var folk troligtvis tar vägen.

Läs studien här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =