, ,

100 städer klarar minst 70 procent av elförsörjningen med förnybar energi

 

Antalet städer som får minst 70% av sin totala elförsörjning från förnybar energi har mer än fördubblats sedan 2015.

Antalet städer som rapporterar att de i första hand använder ren energi har mer än fördubblats sedan 2015. Det bygger på att städer runt om i världen har ett tryck på sig att växla från fossila bränslen till förnybara källor.

Data som publicerades på tisdag av CDP, en organisation som arbetar för att bland annat städer ska bli hållbara, fann att 101 av mer än 570 städerna visar att de fått minst 70% av sin el från förnybara källor år 2017, jämfört med 42 stycken år 2015.

Nicolette Bartlett, CDP: s direktör för klimatförändringar, hänförde ökningen till både flera städer som rapporterar till CDP och ett globalt skifte mot förnybar energi. Uppgifterna ger en ”samlad bild av vad städerna gör med avseende på förnybar energi”, sade hon till Guardian Cities.

Att storstäder så olika som Auckland, Nairobi, Oslo och Brasília lyckades övergå från fossila bränslen framhölls av Kyra Appleby, CDP: s direktör för städer, som bevis för en ändrad trend. Hon menar vidare att det är inte bara är så att man önskar övergå till förnybart – utan det viktigaste är att det också är möjligt.

Mycket av drivkraften för klimatåtgärder på stadsnivå under det gångna året kommer från den globala sammanslutningen av mer än 7 400 borgmästare som bildades efter Donald Trumps beslut att USA skulle dra sig tillbaka från Parisavtalet.

Läs mer om detta i The Guardian.

3 Comments

Leave a Reply
  1. After looking at a handful of the blog articles on your blog, I really appreciate your technique
    of writing a blog. I saved it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.
    Please check out my website too and tell me what you think.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =